INFRAROOD SAUNA

INFRAROOD SAUNA

Zoals elke sauna heeft ook de infrarood sauna als doel het lichaam te laten transpireren. In tegenstelling tot de traditionele sauna produceert een infrarood sauna weinig luchtwarmte. De stralingswarmte dringt echter ongeveer vier milimeter in het lichaam binnen. Door deze intense verwarming van binnen uit, wordt de bloed- en lymfecirculatie al tijdens het zitten in de sauna enorm gestimuleerd.


Tijdens de saunagang wordt het totale stofwisselingsysteem aangestuurd, zowel de stofwisseling van de huid als van het totale lichaam. Daardoor komen er veel toxinen (giftige afvalstoffen) vrij. De toxische stoffen, zoals nicotine, alcohol en zware metalen komen met het transpiratievocht naar buiten, maar ook via de stofwisselingsprocessen in de bloedbaan om via de nieren (urine) uitgescheiden te worden. Veel drinken tijdens en na de saunagang is dus heel belangrijk om de afvalstoffen af te voeren en het lichaamsvocht aan te vullen!


Gaat men langer dan 30 minuten (bijvoorbeeld: 40 minuten) in de Infrarood Sauna dan begint men calorieën te verbranden (afvallen). Dit kan oplopen tot ± 800 kilocalorieën per saunagang.